Workshop

Innerlijk Kind I

Ga je mee op ontdekkingsreis naar inzicht in je persoonlijke ontwikkelingsproces?
Met warmte, liefde en betrokkenheid ondersteunen en begeleiden wij mensen in hun proces. We werken o.a. met visualisaties, tekenen, muziek en spontane processen.

Wat is een Innerlijk Kind?

Een Innerlijk Kind is een deel van jezelf. Wanneer je terugdenkt aan je kindertijd, de leuke en minder leuke dingen, dan voel je je als vanzelf weer net als toen. Je kunt iedere eerdere leeftijd, bewust of onbewust, herinneren. Dit noemen we een Innerlijk Kind. We dragen ons leven lang diverse Innerlijke Kinderen met ons mee; speelse, magische, en vaak ook gekwetste kinderen.

Een gekwetst kind?

Een gekwetst Innerlijk Kinddeel kan op verschillende manieren ontstaan. Het kan bijvoorbeeld dat je te vroeg volwassen moest zijn, of het gevoel hebt dat je niet welkom was, of dat je gekwetst bent als kind. Hierdoor kunnen overtuigingen ontstaan zoals “Ik ben niet goed genoeg” of “Het is allemaal mijn schuld”. Deze denk-patronen zijn verbonden met ervaringen uit je kindertijd die nog in je onderbewuste actief zijn. Wil je deze overtuigingen veranderen, dan is het van belang dat je weet hoe ze ontstaan zijn. Je kunt dan begrijpen hoe je deze emoties ervaart en waarom je ze hebt vastgehouden.

Zodra je weet hoe je Innerlijk Kind reageert kan je met je eigen-wijsheid dit kind liefhebben en beschermen.

Hoe werken we hiermee?

Yeyo in 't zandDoor terug te gaan naar je kindertijd kan je, via het herbeleven van de gevoelens die je als kind ervaren hebt, je kind leren begrijpen. Je reactie wordt nu in situaties wellicht beïnvloed door een vergelijkbare gebeurtenis uit je kindertijd. Je wordt je bewust van je innerlijk proces. Je herkent het patroon waardoor je reageert zoals je reageert. Zodra je dit patroon herkent, kan je het doorbreken. Dan ben je vrij om op een andere wijze te reageren.  Het ervaren van dat wat er is geeft ruimte om te zijn.

Tijdens de workshop werken we onder andere met:

– Visualisaties
– Tekenen
– Gesprekstechnieken
– Muziek
– Rollenspel
– Regressietechnieken
– Spontane processen

Wat is het doel?

Het doel van deze workshop is ervoor zorgen dat je weer de touwtjes van je leven in handen hebt en zelf kunt kiezen. Wanneer je zelf keuzes kunt maken, kan je opnieuw je eigen verantwoordelijkheid nemen. Je hebt weer de regie over je leven. Je wordt speelser en lichtvoetiger omdat je nu zelf kunt gaan en staan waar je wilt. Je krijgt plezier in je eigen kind-kwaliteiten die vanzelf weer naar boven komen.
Het kind in jezelf ontdekken, erkennen en integreren in je volwassen leven.

Voor wie?

Een Innerlijk Kind workshop of individuele therapie is voor iedereen die zijn of haar leven (weer) zelf wil bepalen. Je kunt het verleden niet veranderen – wat gebeurd is, is gebeurd – je kan wel de gevolgen veranderen. Je kunt ergens sterker uit komen in plaats van zwakker, door ervan te leren, nieuw begrip en inzichten.
Hierdoor kun je het verleden verwerken en dat is je eigen verantwoordelijkheid. Je kunt je eigen Innerlijke Kinderen alsnog koesteren en een plek geven. Wanneer je je weer bewust bent van je eigen Innerlijke Kinderen, kan je jezelf en je kinderen geven wat ze tekort kwamen. De enige die verantwoordelijk voor ze is ben jij. Je hoeft niet langer meer te wachten tot iemand anders je geeft waar je behoefte aan hebt.

Het gevoel van veiligheid?

In een warme en liefdevolle omgeving kom je in contact met het kind in jezelf. Dit kind ben jij en mag er helemaal zijn.

 

 

yeyo_logo_def