YeYo Organisatie

Symposium Organisatie 

YeYo Healing Childhood Trauma

yeyo_logo_def

 

Marjolijn Nijkamp – www.yeyokind.nl
Mariska van der Schoor – www.forteman.nl
Wilma van Erp
Yvonne Zomer – www.anderzom.nl

 

 

YeYo means “Mother” in Swahili

You see the sun in the east and the moon reflects. Like the knowledge and wisdom I manifest. 
If you wanna go to heaven lay up on my breast. I am YeYo – Erykah Badu

Marjolijn Nijkamp – YeYo Innerlijk Kind

Marjolijn
Marjolijn Nijkamp

Tijdens mijn carrière op kantoor ben ik op ontdekkingsreis naar meer inzicht in mezelf én persoonlijke ontwikkelingsprocessen de HBO Polyenergetisch Therapeut gaan doen. Mijn uitgebreide stage ‘Innerlijk Kind’ bij Nicole van Leeuwen zorgt ervoor dat ik vanaf 2003 deze werkwijze op natuurlijke wijze integreer in mijn sessies en workshops

Om me te verder te specialiseren en allround te begeleiden heb ik de afgelopen jaren extra opleidingen, trainingen en modules gevolgd waaronder: Psychodynamica, Trancedans-training, Persoonlijke systemen opsporen en ontladen, Overgangsproblematiek, Systemisch werk (individueel, familie & organisatie opstellingen), Werken met kinderen & pubers, Hechting & hechtingstherapie, Kindercoach opleiding. De opleiding Trainen met hart & ziel op post HBO niveau, Medische Basiskennis en Levensreddend Handelen completeren ’t geheel.

Deze reis heeft mij, naast inzicht in mijn eigen proces, een brede basis van kennis, technieken en ervaring gegeven, welke ik met inzicht en gevoel benut tijdens workshops en individuele sessies. Bij de Academie voor Psychodynamica ben ik tien jaar betrokken geweest als mentor en docent Innerlijk Kind. Daarnaast ben ik ook supervisor en scriptiebegeleider. Jaarlijks organiseer ik met het YeYo-team een symposium & masterclass met Trisha Caetano, grondlegger van het innerlijk kind werk, en andere inspirerende therapeuten. Zo blijven we van elkaar leren!

Met warmte, liefde en betrokkenheid ondersteun en begeleid ik volwassenen en kinderen in hun proces. Ik ervaar de spiegel die mij telkens weer wordt voorgehouden als een voorrecht!

 


Wilma van Erp – Regressietherapie

10468359_10205606861317036_7537188019914503347_n
Wilma van Erp

Ruim 35 jaar ben ik al werkzaam in het bedrijfsleven, waarvan 18 jaar als directeur eigenaar van een aan de bouw gerelateerd bedrijf. Mijn eigen ontwikkelingsproces en die van mijn omgeving heeft er voor gezorgd dat ik met een holistische visie in het leven sta. Daarbij ga ik er vanuit dat het leven een continu leerproces is. Het logisch gevolg daarvan was dat ik, na wat omzwervingen, uiteindelijk de keuze maakte om een psychodynamische beroepsopleiding te gaan volgen en in 2007 studeerde ik af aan de Academie voor Psychodynamica.

Drie jaar later begon het echter weer te kriebelen. Ik liep al jaren met een foldertje van de Tasso opleiding voor regressietherapeut in mijn tas. Het moest er toch van komen. En in 2014 ben ik als regressie- en reïncarnatietherapeut afgestudeerd.

Whatever you decide to do, make sure it makes you happy.

Het onderwerp van mijn afstudeerscriptie was innerlijk kind werk, hoewel we ons daar meestal niet zo van bewust zijn, leven we als mens gelijktijdig in twee belevingswerelden. We hebben enerzijds de belevingswereld van de volwassene en anderzijds de (meestal vervormde) belevingswereld van het kind in ons. Een belangrijk aspect van het innerlijke kind werk is dat het je helpt los te komen uit de “kind hypnose” waarin je leeft. Een voorbeeld van een kind hypnose kan zijn “niet goed genoeg zijn”.

 


Mariska van der Schoor – FORTEMAN Praktijk voor Psychodynamische Therapie

mariska-van-der-schoor

Mariska van der Schoor

Na jaren aan werkervaring op het gebied van begeleiden en coachen van medewerkers heb ik besloten om nog meer verdieping aan te brengen op dit gebied. Na een zoektocht kwam ik erachter dat er een naam bestond voor deze ambitie, psychodynamisch therapeut. Zo ben ik gestuit op de Academie voor Psychodynamica en ben ik de vierjarige opleiding tot therapeut gaan volgen. Hierdoor kan ik mij verder bekwamen in dit vak en is mijn praktijk Forteman een feit.

Verbinding
Het mooie aan het vak van psychodynamisch therapeut vind ik alle verbindingen die tot stand komen. Binding met mensen die, om uiteenlopende redenen, ondersteuning nodig hebben bij hun probleem en zich daarvoor bij mij (aan)melden. Een proces gaat van start en vanuit ieders verantwoordelijkheid haken we aan bij wat er speelt om tot de kern te komen en kan de ander met hernieuwd inzicht de volgende stap zetten.

Wat kan de ander van mij verwachten?

  • Aandacht en verbinding
  • Betrokken en actieve houding
  • Confronterend maar liefdevol
  • Gelijkwaardigheid, vertrouwen en respect
  • Maatwerk en resultaat

 


foto-linkedin

Yvonne Zomer – AnderZom Psychodynamische Therapie

In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Psychodynamica te Scherpenzeel. Na mijn afstuderen heb ik mijn eigen praktijk (AnderZom Psychodynamische therapie) gevestigd aan het Zevenblad nr. 96 te Borne en ben ik toegetreden tot de Examencommissie van de Academie voor Psychodynamica. Daarnaast geef ik supervisie aan studenten van de academie, verzorg ik workshops en help ik bij de organisatie van symposia en masterclasses voor YeYo Healing Childhood Trauma.

De symposia en masterclasses die we organiseren ervaar ik als uitermate boeiend, geven ons de mogelijkheid goede voorbeelden met elkaar te delen en ons te verdiepen in de aangeboden stof. Ook zijn deze bijeenkomsten een prima manier om inspiratie op te doen en om al discussiërend de eigen gedachten verder te vormen.

Hoe ik bij Psychodynamische therapie terecht ben gekomen? Goede vraag! Na het voortgezet onderwijs heb ik een opleiding in Bedrijfseconomie gevolgd en kwam na het afronden van deze opleiding in het bankwezen terecht. Toch voelde ik diep van binnen altijd de drang om mensen op een andere manier te helpen. Vanuit dat gevoel ben ik op vrijwillige basis voor Stichting Labyrint in Perspectief gaan werken. Gedurende mijn werkzaamheden voor deze stichting merkte ik dat het helpen van mensen mij veel voldoening geeft. Met die gedachte in mijn achterhoofd heb ik destijds de beslissing gemaakt om Psychodynamica te gaan studeren met als doel een eigen praktijk te beginnen.
Mijn persoonlijke motto (en dat van de Academie voor Psychodynamica) is: “Het mooiste wat je kunt worden is jezelf”.